lördag 15 maj 2010

Ulf Ekman och Påven skyddar pedofiler

Den Katolska "kyrkan" har avslöjats!

Världens största "kyrka" mörklägger historiens största pedofilskandal, och försvaras av både Påven och Ulf Ekman med sitt allt för ofta återkommande förnekanden av sanning och verklighet!

Det bör märkas att det inte är offren det värnas om utan ett "beskyddande" av Påve-stolen med sina anförvanter!

Citat Luther

Likewise, where the gospel is absent and human teachings rule, there no Christians live but only pagans, no matter how numerous they are and how holy and upright their life may be.


Nedan några artiklar om detta, det är givetvis svårt att samla alla de mängder av fall i ett inlägg, här visas några exempel på detta monstruösa verk av våldtäktsmän, skamfläckar!

Påven skyddar pedofiler

Kardinal anklagas för felkoppling

Det är inte den katolska kyrkans celibat som ligger bakom pedofili utan homosexualitet, säger en av Vatikanens mäktigaste ledare.

Kardinal Tarcisio Bertone, ofta betecknad som "vicepåven" eller påvens utrikesminister, har under ett besök i Chile försökt dämpa anklagelserna mot den katolska kyrkan för att hysa pedofiler.

Samtidigt som han avslöjade att påven Benedictus inom kort kommer vidta "nya överraskande" åtgärder när det gäller de många övergreppsskandalerna lade han i måndags fram sin egen syn på övergrepp mot barn.

– Många psykologer och psykiatriker har visat att det inte finns någon koppling mellan celibatet och pedofili medan åter många andra har visat, enligt vad jag har blivit underrättad, att det finns ett samband mellan homosexualitet och pedofili, sade kardinalen vid en presskonferens i huvudstaden Santiago.

– Det är sanningen. Där finns problemet, sade kardinalen, och väckte omedelbart arga protester från Chiles intresseorganisationer för homosexuella.

Kritiseras för uttalande

Rolando Jimenez, ledare för Rörelsen för homosexuellas integration och befrielse, uppmanade Bertone att peka på en enda oberoende vetenskaplig studie som stöder hans påstående.

– Sanningen är att Bertone klumpigt försöker vända uppmärksamheten mot homosexualitet och bort från fokus på nya brott mot barn som uppträder varje dag, sade Aurelio Mancuso i italienska Arcigay.

Parlamentarikern Anna Paola Concia anklagade kardinalen för att torgföra "falska och skadliga teorier som avvisats av Världshälsoorganisationen och inte delas av de flesta katoliker".

Norsk präst trädde fram

Både Bertone och påven har anklagats för att ha försökt mörklägga gamla och nya fall övergrepp mot barn. Uppgifter om övergrepp inom kyrkan kommer från en rad olika länder över hela världen.
En av Norges mest namnkunniga katolska präster trädde på tisdagen fram i tidningen Aftenposten och förklarade att han var den person som av en prästkollega anklagats för otillbörliga närmanden, rapporterar NTB. Pater Kjell Arild Pollestad tillbakavisar beskyllningarna och förklarar dem med att Vatikanen velat göra sig av med honom eftersom han skrivit böcker om och öppet diskuterat homosexualitet.

Han har bland annat ifrågasatt celibatet och sagt att homosexualitet inte är någon synd. Pollestad skriver i Aftenposten att han nu avsäger sig sitt prästämbete och slutar som präst.

Santiago TT-Reuters

Påven mörklade övergrepp på barn

Ur Tidningen METRO

Föreställ dig att mängder av idrottande barn blev våldtagna och torterade av sina tränare.
Idrottsrörelsen slår fast att ingen får rapportera brotten till myndigheterna och barnen tvingas till tystnad. När en förövare avslöjas flyttas han bara och får ansvar för andra barn, och övergreppen kan fortsätta.

Det är självklart för var och en att en sådan organisation har förverkat sitt förtroendekapital och att polis och åklagare måste rensa upp bland pedofilerna. Så borde också ske när det gäller den organisation där detta verkligen har skett – den katolska kyrkan.

Varje dag avslöjas fler och grövre övergrepp. Världen över har tiotusentals pojkar och flickor våldtagits av präster. Jo, det är annorlunda när brotten har utförts av de drabbades själasörjare – det är värre.

Kyrkan har gjort allt för att mörklägga brotten. Och det är inte vem som helst som är ansvarig för det. Det har rapporterats att påven Benedictus XVI under sin tid som biskop och kardinal förlät våldtäktsmännen och gav dem nya positioner. Men hans största synd är en annan.

2001 fick han ansvar för frågan i Vatikanen. Redan i maj skickade han ett brev till alla biskopar i kyrkan och talade i de strängaste ordalag – inte om förövarna, utan om dem som rapporterade om övergreppen. Den som tipsade medier eller samarbetade med myndigheter skulle uteslutas ur kyrkan, slog den blivande påven fast. Kyrkans väl var viktigare än offrens.

Påven har inga problem med att fördöma många frivilliga former av sexualitet, homosexualitet och preventivmedel. Men för pedofiler i de egna leden har han alltid en ursäkt. Förbannelserna sparar han till de som tjallar.

Att skydda kriminella är ett brott. Att använda sin auktoritet till att kräva att andra ska göra det är ett grovt brott. Om vi tar likheten inför lagen på allvar borde Benedictus XVI arresteras under nästa utlandsresa och förhöras om sin roll i övergreppen. Om misstankarna bekräftas bör han åtalas och bestraffas. Rättvisan kräver att vi inte vänder andra kinden till.


Här nedan från Ulf Ekmans blogg.

Det är lätt att inse hur U.E. går i samma anda som påven, med mörkläggning och förvrängning av verkligheten söker U.E. att "städa upp" bland sina fränder!

Pedofilskandalerna…
2010-04-29 (18:53)
Under en längre tid har media rasat över sexskandalerna inom Katolska kyrkan och det har skrivits otroligt mycket om detta. Drevet har gått i media över hela världen och det är ingen tvekan om att det finns en mycket gäll och skadeglad ton, ibland uppblandat med rent hat. En stor förtroendekris har uppstått och Katolska kyrkan har blivit hatobjekt nummer ett i den sekulariserade världen.

Det är ingen tvekan om att det som har inträffat mot enskilda människor är utomordentligt allvarligt. En katolsk teolog pekade på tre problemområden: De olika övergreppens allvarliga natur, hur biskoparna brustit i att hantera problemen och bristande rutiner när präster rekryterats. Han menade att allvarliga brister fanns inom alla dessa tre områden.

Samtidigt har väldigt mycket annat kommit med i debatten. Det är knappast någon saklig ton i detta. ??? Hur allvarligt detta än är, så är många av fallen som dras fram, inte minst i USA, mycket gamla och en del är helt utredda och dryg ekonomisk kompensation har getts för länge sedan. Statistiskt sett förekommer det troligtvis totalt sett mindre övergrepp i katolska kyrkan än i andra samfund, vilket inte är något försvar för något som det skall vara nolltolerans för, men det ger ett större och bättre perspektiv. ???

I debatten lyser det också fram hur sexualiserad västvärlden har blivit. Dels reagerar man emot övergreppen men samtidigt skriker man när katolska kyrkan velat inskränka behörigheten för aktivt homosexuella att bli präster eftersom majoriteten av övergreppen har just varit av homosexuell art.

En annan sak som attackeras är celibatet som ju är obegripligt för en västerländskt sekulariserad hedonist. Även kristna glömmer att celibatet faktiskt är bibliskt, även om det inte är påbjudet Herrens tjänare i NT men absolut förekommer, med Jesus och Paulus som förebilder.

Internationell media talar om hur påven bör dras inför domstol vilket de som är initierade kallar för kyrkorättsligt nonsens. ???

Vad som inte kommer fram är att han som kardinal har gjort mycket under en längre tid för att komma till rätta med dessa problem som han helt klart sörjer djupt över. ???

I Sverige diskuterar media huruvida biskop Arborelius borde avgå. Jag hoppas verkligen inte att han gör det. Det måste vara en mycket svår uppgift att med den tystnadsplikt man har, och även tystnadsrätt, att väga detta på ett sätt så att det blir rättvist gentemot alla inblandade.

Biskop Arborelius är en ovanligt ödmjuk person och jag tror verkligen han tjänar sin kyrka och kristenheten i Sverige bäst genom att sitta kvar som biskop. ???

I allt detta, hur hemskt och tragiskt det än är för de inblandade kan det ändå genom Guds nåd komma något gott ur detta elände. Vi får alla rannsaka oss själva, både förövare, offer, de som vill kasta stenar och alla andra.??? Vad är det för mekanismer i oss som gör att illvilja, skadeglädje, vrede, hat, skvaller och förtal och inte minst hämndlystnad släpps loss gentemot varandra? Och, som sagt, den som är utan synd, han kan kasta första stenen. ??? Till sist; vad viktigt det är att be för offren att de får helande och upprättelse, vilket Herren verkligen vill ge dem! Hans helande kraft gäller än.

Mitt svar på U.E.:

Se där, Ulf Ekman tror sig åter lyckats trolla bort en obehaglighet av sällan skådat slag bland sina stallbröder! Enligt honom är det de ”sekulariserade” dreven som gjort skadan och dessa pedofiler inom katolska kyrkan med pervers sexuell läggning är de mest oskuldsfulla i denna uppdiktade saga som Ulf Ekman vill måla upp! Vilket kvalificerat nonsen!

Jag undra hur Ulf kan kontrollera den förmenta statistik han vill hänvisa till där det ”troligtvis” förekommer totalt mindre övergrepp. Hur får han ihop det? ex. den ”troligtvisa” statistiken visar på 1 milj, i ett fall och 999999 i ett annat eller så sitter han på någon statistik som han ej kan hänvisa till!?

De som blivit utsatta för denna perversitet är långt mer än de 30.000 i ett land, sammanräknat lär det bli hundra tusentals och i hur många år,? eller decennier,? kanske ända tillbaks till medeltiden ? etc.

Att människor reagerar med ilska och ledsnad över dessa övergrepp, tycks inte påverka Ulf Ekman det minsta, han kastar hellre skuld på alla andra eller kanske någon eller några av offren och dess anhöriga, vilken skymf!

Ulf Du borde skämmas!

Här är mer fakta om Katolska präster

Washington Post (01/31/00) P. A4
From news services


High AIDS Toll Among Priests Has Been Obscured, Paper
Says

KANSAS CITY, Mo.--AIDS has killed hundreds of Roman
Catholic priests in the United States although other
causes may be listed on their death certificates, the
Kansas City Star reported yesterday.

The newspaper reported that its examination of death
certificates and interviews with experts indicated several
hundred priests had died of AIDS-related illnesses since
the mid-1980s and hundreds have the AIDS virus. The
death rate of priests from AIDS is at least four times that
of the general population, the newspaper said.

Bishop Raymond J. Boland of the Diocese of Kansas
City-St. Joseph said the deaths show that priests are
human: "Much as we would regret it, it shows that human
nature is human nature."

Six of 10 priests responding on confidential questionnaires
from the newspaper said they knew of at least one priest
who had died of an AIDS-related illness and one-third knew
a priest living with AIDS.

The paper cited the case of Bishop Emerson J. Moore, who
left the Archdiocese of New York in 1995 and went to
Minnesota, where he died in a hospice of an AIDS-related
illness. His death certificate attributed the death to
"unknown natural causes" and listed his occupation as
"laborer."

After an AIDS activist filed a complaint, officials changed
the cause of death to "HIV-related illness," the paper
reported, but the occupation was not corrected.


Inlagt av Leif Berg

2 kommentarer:

 1. Dagens Nyheter, knappast känd för att vara påvekramare, hade för ett par veckor sedan en intressant faktaruta om pedofilskandalen. Så här stod det i DN:
  1. Övergreppen är inte fler i katolska kyrkan än i samhället i övrigt. Det finns fler rapporter om övergrepp inom Svenska kyrkan, scouterna och idrottsorganisationer.

  2. Både i katolska kyrkan och i övriga organisationer är det viktigt att komma ihåg att det handlar om ett fåtal präster/ledare som har begått övergreppen.

  3. Det finns inget som tyder på att frivilligt celibat i sig skulle öka benägenheten till att begå sexuella övergrepp på barn.

  4. Benägenheten att tysta ner gäller inte specifikt katolska kyrkan.

  SvaraRadera
 2. Svar till Anonym!

  Har själv googlat på DN där framgår helt andra grava uppgifter än den ursaxade del du vill hänvisa till.

  Det är minst sagt märkligt med denna mörkläggnings-taktik man ägnar sig åt, särskilt bland de religiösa!

  Det visar på ett hyckleri som är utan like, man ägnar sig åt lögn och uppdiktade verk.

  Samtidigt har en mängd katolska kyrkor stängts på grund av vad som hänt runt om i världen t.ex. Tyskland och Amerika!

  Det är bara att googla sig fram så kan vem som helst inse fakta, övergreppen är otroligt många och allvarliga så det räcker till, men katolska kyrkan och dess anförvanter söker att trolla bort verkligheten, och ersätta den med en förljugen soppa av uppdiktade amsagor ex, tricket med statiska påståenden,när nu verkligheten kommer fatt dem så prövar de t.ex. ett annat trick:

  "Ingen i den katolska kyrkan kan år 2010 med hedern i behåll säga ’vi visste ingenting’. Varningsklockorna har ringt länge. BBCs dokumentär ”Sex crimes and the Vatican” som sändes 2006 var ett skakande vittnesbörd om hur katolska kyrkan försökte tysta ner upptäckta pedofilbrott."

  Här bara ett exempel:

  Och 1995, 14 år efter Sean Fortunes ödesdigra besök, bestämde sig Colm för att polisanmäla prästen.

  Sean Fortune tog sitt liv innan rättegången var över. Men Colm hade också stämt stiftet där prästen verkade.

  Stiftet tog efter år av juridiska finter på sig ett ansvar för att inte ha skyddat Colm.

  Då stämde han även Vatikanen, det vill säga påven.

  – Nuntien (påvens ambassadör) åberopade diplomatisk immunitet, så målet lades ner, säger Colm.

  En förlust? Nej, en seger. Colm O’Gorman visste att Vatikanen skulle åberopa immunitet – och det visade att kyrkan hade något att dölja.

  Präster blev förflyttade men inte straffade.

  Den ena utredningen efter den andra har nu blottlagt decennier av mörkläggning.

  – Vet du, varje stift i landet skaffade sig under åren 1987–90 försäkringar mot förluster som kunde uppstå om de blev stämda för att ha mörklagt övergrepp präster begått mot barn. Varje stift, säger O’Gorman, och för första gången under intervjun finns en ton av ilska i hans röst.

  – Biskoparna visste vad som pågick, men de gjorde ingenting.

  Fördöm den Katolska Kyrkans pedofili och barnmisshandel.

  Den chockerande omfattningen av pedofili och barnövergrepp inom den Katolska Kyrkan har fått många att förlora förtroendet för religionen. Efter påtryckande klagomål från många familjer med sexuellt utnyttjade barn, har tiotals präster blivit arresterade och minst sjutton kyrkor har stängts i USA. Det här är dock bara en bråkdel av kyrkans barnmisshandel. Det sägs att det finns minst tusen formella klagomål och att övergreppen är inte bara begränsade till USA utan skett även i Canada, England, Polen och Frankrike. Den Katolska Kyrkan i USA har betalat omkring 650 miljoner dollar per år till låginkomsttagare och fattiga familjer med utnyttjade barn för att dölja den här katastrofen.

  Citat:
  Men i stort sett kan man konstatera att, ja, Bitte Assarmo, det stämmer nog att det har förekommit fler övergrepp på barn av "vanliga människor" än av personer som är katolska präster. Men är det konstigt när det går typ 2 000 vanliga människor på varje katolsk präst?

  "Katolska kyrkan har betalat runt 85 miljarder kr för tystnad och förlikningar i skadestånd till olika familjer som utsatts för pedofil-präster världen över. "

  "På senare tid har det uppmärksammats i många länder att företrädare för katolska kyrkan har begått sexuella övergrepp.

  Irland är det värsta exemplet. Där har flera biskopar erbjudit sig att avgå, sedan sexövergrepp med tiotusentals offer under flera decennier avslöjats. Den av regeringen beställda Murphyrapporten fastslog i november 2009 att kyrkan fram till mitten av 90-talet aktivt dolde systematiska övergrepp."

  Som sagt verkligheten är en annan än den påven och t.ex. Ulf Ekman vill påskina eller dölja.
  Den katolska kyrkan har ju som sagt snart 2000 år av inskolning i lögn och bortförklaringar!

  SvaraRadera

Luther on ecumenism and papacy

History of the Papacy by J.A. Wylie: "...the Church (so-called) of Rome has no right to rank amongst Christian Churches. She is not a Church, neither is her religion the Christian religion. We are accustomed to speak of Popery as a corrupt form of Christianity. We concede too much. The Church of Rome bears the same relation to the Church of Christ which the hierarchy of Baal bore to the institute of Moses; and Popery stands related to Christianity only in the same way in which Paganism stood related to primeval Revelation. Popery is not a corruption simply, but a transformation. It may be difficult to fix the time when it passed from the one into the other; but the change is incontestible. Popery is the gospel transubstantiated into the flesh and blood of Paganism, under a few of the accidents of Christianity."

Martin Luther

Just as in the days of the Apostles, so at this day we are forced to hear from certain denominations that we (by our obstinacy to adhere to the truth) do offend against love and unity in the churches, because we reject their doctrine. It would be better (they say) that we should let it pass, especially since the doctrine in dispute is what they call non-essential, and, therefore (they say) to stir up so great a discord and contention in the church over one or two doctrines (and those not the most important ones) is unfruitful and unnecessary.

To this I reply: Cursed be that love and unity which cannot be preserved except at the peril of the word of God.

Just as in the days of the Apostles, so at this day we are forced to hear from certain denominations that we (by our obstinacy to adhere to the truth) do offend against love and unity in the churches, because we reject their doctrine. It would be better (they say) that we should let it pass, especially since the doctrine in dispute is what they call non-essential, and, therefore (they say) to stir up so great a discord and contention in the church over one or two doctrines (and those not the most important ones) is unfruitful and unnecessary.

To this I reply: Cursed be that love and unity which cannot be preserved except at the peril of the word of God.

The negotiation about doctrinal agreement displeases me altogether, for this is utterly impossible unless the pope has his papacy abolished. Therefore avoid and flee those who seek the middle of the road. Think of me after I am dead and such middle-of-the-road men arise, for nothing good will come of it. There can be no compromise. (What Luther Says, II: 1019)

Ah, my dear brother in Christ, bear with me if here or elsewhere I use such coarse language when speaking of the wretched, confronted, atrocious monster at Rome! He who knows my thoughts must say that I am much, much, much too lenient and have neither words nor thought adequately to describe the shameful, abominable blasphemy to which he subjects the Word and name of Christ, our dear Lord and Savior. There are some Christians, wicked Christians indeed, who now would gloss things over to make the pope appear against in a good light and who, after he does so and has been dragged out of the mud, would like to reinstate him on the altar. But they are wicked people, whoever they may be, who defend the pope and want me to be quiet about the means whereby he has done harm. Truly, I cannot do this. All true, pious Christians, who love Christ and His Word, should, as said, be sincerely hostile to the pope. They should persecute him and injure him…. All should do this in their several calling, to the best of their ability, with all faithfulness and diligence. (What Luther Says, II: 1072)

What kind of a church is the pope’s church? It is an uncertain, vacillating and tottering church. Indeed, it is a deceitful, lying church, doubting and unbelieving, without God’s Word. For the pope with his wrong keys teaches his church to doubt and to be uncertain. If it is a vacillating church, then it is not the church of faith, for the latter is founded upon a rock, and the gates of hell cannot prevail against it (Matt.16:18). If it is not the church of faith, then it is not the Christian church, but it must be an unchristian, anti-Christian, and faithless church which destroys and ruins the real, holy, Christian church. (Luther’s Works, vol. 40, Church and Ministry II, The Keys, p.348)

All this is to be noted carefully, so that we can treat with contempt the filthy, foolish twaddle that the popes present in their decrees about their Roman church, that is, about their devil’s synagogue (Rev.2:9), which separates itself from common Christendom and the spiritual edifice built up on this stone, and instead invents for itself a fleshly worldly, worthless, lying, blasphemous, idolatrous authority over all of Christendom. One of these two things must be true: if the Roman church is not built on this rock along with the other churches, then it is the devil’s church; but if it is built, along with all the other churches, on this rock, then it cannot be lord or head over the other churches. For Christ the cornerstone knows nothing of two unequal churches, but only of one church alone, just as the Children’s Faith, that is, the faith of all of Christendom, says, ”I believe in one holy, Christian church,” and does not say, ”I believe in one holy Roman church.” The Roman church is and should be one portion or member of the holy Christian church, not the head, which befits solely Christ the cornerstone. If not, it is not a Christian but an UN-Christian and anti-Christian church, that is, a papal school of scoundrels. (Luther’s Works, Volume 41, Church and Ministry III, Against The Roman Papacy, An Institution Of The Devil, p.311)I believe the pope is the masked and incarnate devil because he is the Antichrist. As Christ is God incarnate, so the Antichrist is the devil incarnate. The words are really spoken of the pope when its said that hes a mixed god, an earthly god, that is , a god of the earth. Here god is understood as god of this world. Why does he call himself an earthly god, as if the one, almighty God werent also on the earth? The kingdom of the pope really signifies the terrible wrath of God, namely, the abomination of desolation standing in the holy place. (Luthers Works, vol.54, Table Talks, No.4487, p.346)


C. H. Spurgeon on Popery


"It is the bounden duty of every Christian to pray against Antichrist, and as to what Antichrist is no sane man ought to raise a question. If it be not the Popery in the Church of Rome there is nothing in the world that can be called by that name. It wounds Christ, robs Christ of His glory, puts sacramental efficacy in the place of His atonement, and lifts a piece of bread in the place of the Saviour....If we pray against it, because it is against Him, we shall love the persons though we hate their errors; we shall love their souls, though we loathe and detest their dogmas...."

-- C. H. Spurgeon


Google Translate

Search The Bible.

Choose a Bible Book or Range
Type your text here
Ignore Case
Highlight Results

Pray for Uganda Africa

Pray for Uganda, Africa

Frälsningens väg!

Heb 11:25 Han ville hellre utstå lidande med Guds folk än för en kort tid leva i syndig njutning;
Heb 12:2 Och må vi därvid se på Jesus, trons hövding och fullkomnare, på honom, som i stället för att taga den glädje som låg framför honom, utstod korsets lidande och aktade smäleken för intet, och som nu sitter på högra sidan om Guds tron.
Heb 12:3 Ja, på honom, som har utstått så mycken gensägelse av syndare, på honom mån I tänka, så att I icke tröttnen och uppgivens i edra själar.
Heb 12:15 Och sen till, att ingen går miste om Guds nåd, och att ingen giftig rot skjuter skott och bliver till fördärv, så att menigheten därigenom bliver besmittad;
Heb 12:16 sen till, att ingen är en otuktig människa eller ohelig såsom Esau, han som för en enda maträtt sålde sin förstfödslorätt.
Heb 12:17 I veten ju att han ock sedermera blev avvisad, när han på grund av arvsrätt ville få välsignelsen; han kunde nämligen icke vinna någon ändring, fastän han med tårar sökte därefter.
Heb 10:36 I behöven nämligen ståndaktighet för att kunna göra Guds vilja och få vad utlovat är.
Heb 10:37 Ty "ännu en helt liten tid, så kommer den som skall komma, och han skall icke dröja;
Heb 10:38 och min rättfärdige skall leva av tro. Men om någon drager sig undan, så finner min själ icke behag i honom".
Heb 10:39 Dock, vi höra icke till dem som draga sig undan, sig själva till fördärv; vi höra till dem som tro och så vinna sina själar.

Ord 25:26 Såsom en grumlad källa och en fördärvad brunn, så är en rättfärdig som vacklar inför den ogudaktige.

Upp 3:16 Men nu, då du är ljum och varken varm eller kall, skall jag utspy dig ur min mun.

Se Ljum, sammanblandad, mixad, förväxlad, utbytt, utväxlad, ersatt, avlöst, efterträdd, liknöjd, likgiltig!

2Ti 4:7 Jag har kämpat den goda kampen, jag har fullbordat mitt lopp, jag har bevarat tron.
2Ti 4:8 Nu ligger rättfärdighetens segerkrans tillreds åt mig, och Herren, den rättfärdige domaren, skall giva den åt mig på "den dagen", och icke åt mig allenast, utan åt alla som hava älskat hans tillkommelse.

Jesus HATES the deeds of the Nicolaitiane, which I also hate.

Rev. 2:6 But this thou hast, that thou hatest the deeds of the Nicolaitianes, which I also hate. Nicolaitianes -To conquer the people or laity, these "deeds" had become in Pergamos a "doctrine" (Rev. 2:15)

Counter

Website counter